Skip to main content
Let op! Onze locatie in Utrecht is verhuisd naar: Smaragdplein 227, 3523 EH Utrecht.

Welkom bij de Praktijk voor Musculoskeletale Geneeskunde

(Voorheen Orthomanuele Geneeskunde)

Wij zijn verhuisd

Mijn Rug is onderdeel geworden van Stadspoli Utrecht. Ga voor meer informatie naar de website van Stadspoli Utrecht:

Ga naar de website van Stadspoli Utrecht

Of blijf op deze website en lees meer over Musculoskeletale Geneeskunde:

Let op! Onze locatie in Utrecht is verhuisd naar: Smaragdplein 227, 3523 EH Utrecht.

Welkom op de website van Musculoskeletale Geneeskunde in Utrecht.

In het gebouw van het Stadspoli Utrecht houdt dokter Tonies praktijk. Hij is een professioneel Musculoskeletaal arts, die met veel deskundigheid de stand van uw wervels en bekken en de mogelijke gevolgen daarvan met betrekking tot uw klachten diagnosticeert. De behandeling bestaat uit het kundig manipuleren van de wervels, zodat deze in de juiste stand gezet worden. Dat kan betekenen dat uw klacht na de behandeling al verminderd is. In circa 2 tot 5 behandelingen wordt vaak een verrassend resultaat geboekt.

Oorzaken van pijn in uw rug of uw nek - mogelijk met uitstraling naar benen of armen - of in uw gewrichten.
Vaak is een vorm van eerdere overbelasting van de rug de oorzaak. Zo’n overbelasting kan acuut zijn (vertillen, verdraaien, vallen, struikelen, een ongeluk) of er langzaam insluipen (door een verkeerde of ongemakkelijke houding of verkeerd slapen). Hierdoor kunnen standsafwijkingen of bewegingsstoornissen van delen van de wervelkolom optreden, met als gevolg pijnklachten in rug, nek of gewrichten. Sommige klachten bestaan al jarenlang door een gebeurtenis die lang geleden heeft plaatsgevonden.

De Musculoskeletaal arts is in veel gevallen in staat uw klachten echt te verhelpen. Zonder operatie of ziekenhuisopname. De arts brengt de afwijkingen in kaart en corrigeert ze. Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiënten in staat weer pijnvrij te bewegen.

Wie hebben baat bij de behandeling?
Onderzoek toont aan dat patiënten met pijn in rug, nek, hoofdpijn en patiënten met gewrichtsklachten baat hebben bij behandeling door een Musculoskeletaal arts. Patiënten die na een hernia-operatie klachten houden, reageren vaak positief op de behandelingen. Dat geldt ook voor patiënten die last hebben van vage pijnen of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, hartkloppingen, onbegrepen buikpijn, pijn op de borst of tussen de ribben.